Kuninkaantien panimon olutvalikoima kasvaa Kaura- oluella. Paimiolaisen viljelijän perinteisestä talkkunarouheesta, ohramaltaasta ja parhaista humalista valmistettu uutuusolut TUORLAN KAURA on laadukas ja maukas uutuus joka täydentää Kuninkaantien panimon laadukkaiden oluiden valikoimaa aiempien vehnä-, pils- ja lager-oluiden lisäksi, sopivasti kesän 2022 kynnyksellä. 

Kuninkaantien Panimon oluet

Kuninkaantien panimon laadukkaiden oluiden valikoima kasvaa kesän 2022 kynnyksellä uudella kauraoluella.  Kuninkaantien panimon olutvalikoima koostuu erilaisista suodattamattomista käsityöläisoluista, joiden valmistuksessa noudatetaan perinteistä saksalaista puhtausnormia, Reinheitsgebotia. Sen mukaisesti oluet ovat ainoastaan humalalla maustettuja, eikä niissä ole käytetty lisäaineita. Samaa valmistustapaa on noudatettu myös uuden oluen kohdalla.

Piepo ja piapo – eli talkkunarouhe

Kevään aikana tehdyn laadukkaan tuotekehitys ja suunnittelutyön tuloksena syntynyt TUORLAN KAURA– nimeä kantava uutuusolut on kirkas, suodattamaton pintahiivaolut. Se on valmistettu paimiolaisen maanviljelijän talkkunarouheesta, josta käytetään paikallisittain myös nimitystä piepo ja piapo. Talkkunarouhe sisältää pääosin kauraa, mutta sen lisäksi myös vähän hernettä sekä ripauksen suolaa. Muita ainesosia Tuorlan Kaurassa ovat piepon lisäksi vain vesi, ohramallas, humala ja hiiva. Itse talkkunarouheen reseptiä ja valmistustapaa ei haluta paljastaa. Mahdollisten ruokarajoitteiden osalta on huomioitava, että nimestään ja pääraaka-aineestaan huolimatta kauraoluen valmistuksessa on käytetty myös ohramallasta.

Perinteisestä moderniksi pienellä tvistillä

Kauratuotteiden kysyntä, paikallisen raaka-aineen saatavuus sekä mielikuvitus ovat olleet uuden kaura-oluen synnyn ja kehitystyön takana. Vanhasta perinteisestä pieposta on saatu pienellä tvistillä uusi ja moderni tuote tähän päivään. Kevyesti savustettu piepo antaa kauraoluelle tvistiä ja makuprofiililtaan kauraolutta voisi kuvailla hedelmäisenä ja raikkaana. TUORLAN KAURA – olut sopiikin panimomestarin mukaan erinomaisesti kesän oluthetkiin, savustetun kalan tai kasvisten kera ruokapöytään.

Oluen tärkeimmät ominaisuudet ovat puhtaus ja tasapaino

TUORLAN KAURA – olut on panimomestari Niko Hurskaisen taidonnäyte, jossa näkyy ja maistuu Hurskaisen pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus oluen valmistamisesta ja kehittämisestä. ”Oluen tärkeimmät ominaisuudet ovat puhtaus ja tasapaino”, sanoo Hurskainen. 

Tuorlan Kaura täydentää Kuninkaantien panimon laadukkaiden oluiden valikoimaa aiempien vehnä-, pils- ja lager-oluiden lisäksi. Myös muut Kuninkaantien panimon TUORLA – nimeä kantavat käsityöläisoluet ovat Saksassa panimo-oppinsa saaneen panimomestari Hurskaisen käsialaa. 

Niko Hurskainen

Ensimmäiset erät laadukasta ja maistuvaa TUORLAN KAURA -olutta ovat valmiina, oluen julkistamis- ja maistatustilaisuus järjestetään Kuninkaantien panimolla 6.6.2022 klo 16.00 Ensimmäiset toimitukset on myös saatu jo kauppoihin ja valittuihin ravintoloihin oluen ystäville nautittavaksi. Kuninkaantien panimon oluita on saatavilla myös suoraan panimon tehtaanmyymälästä sen aukioloaikoina. 

Tuorlan Kaura - uutuus 2022

TUORLAN KAURA – Suodattamaton pintahiivaolut kotimaisesta kaurasta.

  • AINESOSAT: vesi, talkkunarouhe (kaura, herne, suola) ohramallas, humala, hiiva
  • alc. 5,2%
  • VALMISTAJA: Kuninkaantien Panimo Jättänväljäntie 21 21500 PIIKKIÖ

    Lisätiedot ja myynti: Antti Koski, Puh. 041 312 3081 ja email: myynti@kuninkaantienpanimo.fi

Artikkelin teksti Tiina Virtanen, Moredo Partners /  Kuninkaantien panimo 2022. Kuvat: Kuninkaantien panimo.