Kaarinalainen alansa johtava monikomponenttimuottien valmistaja Camteam Oy juhlisti tänä vuonna 30 vuotista taivaltaan. Juhlavuoden juhlinnan kruunasi oma Kuninkaantien Panimolta tilattu olut – Cämppäri.  Kävimme kyselemässä Cämppäri-oluen hankintaprosessista ja samalla tutustumassa Camteamin tuotantotiloihin Kaarinassa, Camteamin Myyntipäällikkö Arto Viitasen sekä Tuotantopäällikkö Vesa-Matti Luoteen isännöiminä.

Vuonna 1991 perustettu laadukkaiden ruiskupuristusosien ja – muottien alihankintayritys Camteam Oy:n erikoisosaamista ovat vaativat 1-, 2- ja 3-komponentti ruiskuvaluosat ja –muotit sekä kaasuavuisteinen ruiskuvalu. Camteam tarjoaa myös kokoonpano- ja logistiikkapalveluja sekä muottihuoltopalveluja.

Tuotantotiloja kierrellessämme saimme nähdä muovinvalmistuksessa käytettävät valtavat laitteet sekä muotit ja näyttelytiloissa yläkerrassa olikin esillä muun muassa monia pieniä kännykän käyttäjälle tuttuja muovituotteita, kuten näppäimistöjä ja kuoria. Kaikki ne ovat saaneet alkunsa valtavien muottien sisällä, pitkään kypsytetyn ja loppuun saakka hiotun tuotekehitysprosessin jälkeen. Camteamin asiakkaat ovat suuria maailmanluokan yrityksiä ja suurin osa yrityksen valmistamista muoviosista on päätynyt Suomen rajojen ulkopuolelle Camteamin asiakkaiden toimesta. Camteamin menestyksen takana on erittäin osaava ja sitoutunut henkilöstö ja tämä näkyi myös tuotantokierroksella. Tehtaalla oli hyvä ilmapiiri ja ammattitaitoinen tekemisen meininki.

Cämppäri – Virkistävä monikomponenttiolut – monikomponenttimuotin päällä kuvattuna.

Juhlavuoden juhlintaa omalla oluella

Idea omasta Cämppäri – oluesta sai alkunsa, kun Vesa-Matti kuuli tutultaan paikallisen Kuninkaantien Panimon pienpanimotoiminnasta. Kaarinalaisen Kuninkaantien panimon käsityöläisoluet ovat pitkään kypsytettyjä ja laadukkaan tuotekehitysprosessin tuloksia, ammattitaitoisen henkilökunnan valmistamia, kuten Camteamin tuotteetkin. Kuninkaantien panimon oluet sopivat erinomaisesti nautiskeluun, seurusteluun ja ruokajuomiksi niin arkeen kuin juhlaankin. Kuninkaantien Panimon Private label tuote  – eli olut omalla etiketillä tuntui kiinnostavalta ja sopivalta tavalta juhlistaa Camteamin juhlavuotta ja siitä idea sai alkunsa. Juhlaoluen hankintaprosessi pidettiin vain pienen väen tiedossa, jotta prosessista saatiin mahdollisimman sujuva.

Ennen oman oluen valintaa Vesa-Matti kävikin tutustumassa Kuninkaantien Panimon tuotantoon ja luonnollisesti suoritettiin myös koemaistajaiset viiden erityyppisen käsityöläisoluen välillä.  Camteamin omaksi kolmikymmenvuotisen taipaleen kunniaksi Cämppäri olueksi valikoitui Tuorlan Taival, joka on amerikkalaisella sitrussävyisellä aromihumalalla viimeistelty punertava lager. Sen aromihumalointi antaa oluelle raikkaan jälkimaun, mutta ei kuitenkaan häivytä oluen vahvaa maltaan makua.

Virkistävä monikomponenttiolut

Oman oluen etiketin ulkoasua ei tarvinnut kauaa miettiä, vaan se syntyi jalostamalla Camteamin brändin teemaa olutetikettiin sopivaksi, oman väen voimin. Etiketin taustalla on Camteamin palkittu monikomponenttimuotti ja Cämppäri nimi taas on ollut henkilökunnan käyttämä lempinimi yrityksen nimestä jo pitkään.  

Juhlaoluen lanseeraus tehtiin messuilla, jossa olut sai hyvän vastaanoton.  Maultaan helposti lähestyttävä, ”kotioluen makuiseksi” kuvailtu Cämppäri maistui myös niille, joille olut ei yleensä maistu ja erityistä hilpeyttä herätti etiketin teksti ”Virkistävä monikomponenttiolut”,  joka viittaa Camteamin markkina-asemaan johtavana monikomponenttimuottien tekijänä.

Cämppäri oluen kyljessä kuvataan vielä, että ”olut on vahva, kehittynyt ja vivahteikas”, kuten vankka Camteamkin on ollut jo kolmekymmentä vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi omaa olutta tarjottiin myös lahjaksi neljän oluen monipakkauksissa, niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin.

Kirkas suodattamaton ja hapokas Cämppäri – olut sopii mainiosti juhlapöytään, myös joulupöytään ja miksei myös – kuten kuvasta voi päätellä – massiivisen monikomponenttimuotin kylkeen juhlistamaan Camteamin juhlavuotta ja menestystä myös jatkossa.  Onnea Kolmekymppinen Camteam!

Juhlavuoden kunniaksi omaa olutta tarjottiin myös lahjaksi neljän oluen monipakkauksissa, niin asiakkaille kuin henkilökunnallekin.


Artikkeliteksti sekä kuvat Tiina Virtanen / Moredo Partners.

Kirjoitettu yritysvierailun aikana toteutetun haastattelun pohjalta 22.10.2021, mukana Kuninkaantien Panimon edustajana Jimmo Maikola. Haastateltavana Camteam Oy:n Arto Viitanen, Myyntipäällikkö sekä Vesa-Matti Luode, Muottituotanto, Tuotantopäällikkö. https://www.camteam.fi/.